Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
ofInloggen

Nr. 9662265

Verkocht
Zeer groot toverboek van een priester (pustaha) - Toba Batak - Sumatra - Indonesië
Eindbod
€ 1.601
373 weken geleden

Zeer groot toverboek van een priester (pustaha) - Toba Batak - Sumatra - Indonesië

Zeldzaam tover boek van de Toba-Batak stam. Groot formaat met uitzonderlijk veel tekeningen en bewerkte houten platten. Een leerling-priester moet tijdens zijn opleiding alle rituele, toverspreuken, liederen, bezweringen, medicijnen, kruiden en dergelijke opschrijven in een boek. Later, als priester, heeft hij dan een naslagwerk waar hij op kan terug vallen. Het schrift is gebaseerd op Sanskriet. Er bestaan woordenboeken waar je de tekst mee kan vertalen. Het boek heeft twee houten platten met een, door gebruik afgesleten voorstelling, die overeenkomt met de tekeningen aan de binnenkant. Harmonica pagina's van berkenbast. Hier en daar een vochtvlek en een paar pagina's zijn gespleten. (zie foto's) De tekeningen en de tekst zijn met natuurlijke pigmenten vervaardigd. Alles heeft een beetje te lijden gehad van de ouderdom, het vele gebruik en het klimaat. Het is aan twee kanten beschreven en er zijn 136 pagina's. Als je het boek helemaal open trekt is het 10 meter lang!!!. Gesloten zijn de maten 28,5 x 14 x 11 cm. Het gewicht is ruim 2,2 kilo. Ik heb het boek aangeschaft in Jakarta rond 1975. Aangetekende en verzekerde verzending met Post.nl Tijdens de veiling te zien bij Little-Buddha Antwerpen, ook op zondag.

Nr. 9662265

Verkocht
Zeer groot toverboek van een priester (pustaha) - Toba Batak - Sumatra - Indonesië

Zeer groot toverboek van een priester (pustaha) - Toba Batak - Sumatra - Indonesië

Zeldzaam tover boek van de Toba-Batak stam. Groot formaat met uitzonderlijk veel tekeningen en bewerkte houten platten.

Een leerling-priester moet tijdens zijn opleiding alle rituele, toverspreuken, liederen, bezweringen, medicijnen, kruiden en dergelijke opschrijven in een boek. Later, als priester, heeft hij dan een naslagwerk waar hij op kan terug vallen. Het schrift is gebaseerd op Sanskriet. Er bestaan woordenboeken waar je de tekst mee kan vertalen.
Het boek heeft twee houten platten met een, door gebruik afgesleten voorstelling, die overeenkomt met de tekeningen aan de binnenkant. Harmonica pagina's van berkenbast. Hier en daar een vochtvlek en een paar pagina's zijn gespleten. (zie foto's)

De tekeningen en de tekst zijn met natuurlijke pigmenten vervaardigd. Alles heeft een beetje te lijden gehad van de ouderdom, het vele gebruik en het klimaat. Het is aan twee kanten beschreven en er zijn 136 pagina's. Als je het boek helemaal open trekt is het 10 meter lang!!!. Gesloten zijn de maten 28,5 x 14 x 11 cm. Het gewicht is ruim 2,2 kilo.

Ik heb het boek aangeschaft in Jakarta rond 1975.
Aangetekende en verzekerde verzending met Post.nl

Tijdens de veiling te zien bij Little-Buddha Antwerpen, ook op zondag.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object