Nr. 7066349

Verkocht
Unieke antieke stofzuiger "Baby Daisy" - ca 1900
Eindbod
€ 55
400 weken geleden

Unieke antieke stofzuiger "Baby Daisy" - ca 1900

Mooi collectors item. Een van de eerste stofzuigers ooit. Dit is een bijzonder exemplaar van een stofzuiger, welke werkt als een blaasbalg en heeft een ijzeren steel. Het is duidelijk te zien dat het goed doorleefd is en niet meer functioneel, maar blijft een prachtig geschiedkundig museum stuk. Gezien de omvang en gewicht (ruim 10 kilo) is ophalen een goede optie. Het voetstuk is 55 cm diep en 32 cm breed. afmeting: Hoogte 105 cm - Breedte 33 cm - Diepte 58 cm Enkele overgebleven exemplaren worden tentoongesteld in enkele Engelse musea ( vb York Castle museum ) "De Baby Daisy Vacuum Cleaner was een handmatig aangedreven apparaat dus er was geen elektriciteit nodig. De Baby Daisy vereist twee mensen om hem te bedienen. De eerste persoon die de kracht permanent uitoefent op de balg met behulp van een bezem in de houder op de voorkant. Deze beweging was een belangrijke functie, aangezien er, door een dubbel verbonden balg, het verkeer in beide richtingen doet werken en hierdoor een vacuüm werd gecreëerd. De tweede exploitant zou de bijgevoegde slang gebruiken om het huis schoon te maken. Stof en vuil is verzameld in …

Nr. 7066349

Verkocht
Unieke antieke stofzuiger "Baby Daisy" - ca 1900

Unieke antieke stofzuiger "Baby Daisy" - ca 1900

Mooi collectors item. Een van de eerste stofzuigers ooit. Dit is een bijzonder exemplaar van een stofzuiger, welke werkt als een blaasbalg en heeft een ijzeren steel. Het is duidelijk te zien dat het goed doorleefd is en niet meer functioneel, maar blijft een prachtig geschiedkundig museum stuk.
Gezien de omvang en gewicht (ruim 10 kilo) is ophalen een goede optie. Het voetstuk is 55 cm diep en 32 cm breed.
afmeting: Hoogte 105 cm - Breedte 33 cm - Diepte 58 cm
Enkele overgebleven exemplaren worden tentoongesteld in enkele Engelse musea ( vb York Castle museum )

"De Baby Daisy Vacuum Cleaner was een handmatig aangedreven apparaat dus er was geen elektriciteit nodig. De Baby Daisy vereist twee mensen om hem te bedienen. De eerste persoon die de kracht permanent uitoefent op de balg met behulp van een bezem in de houder op de voorkant. Deze beweging was een belangrijke functie, aangezien er, door een dubbel verbonden balg, het verkeer in beide richtingen doet werken en hierdoor een vacuüm werd gecreëerd. De tweede exploitant zou de bijgevoegde slang gebruiken om het huis schoon te maken. Stof en vuil is verzameld in …

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object