Nr. 29435457

Verkocht
Repro Émile Gallé.  - Lamp (1) - Glas, metaal
Eindbod
€ 120
234 weken geleden

Repro Émile Gallé. - Lamp (1) - Glas, metaal

Een reproductie naar de beroemde lampen van Émile Gallé. Émile Gallé (Nancy, 4 mei 1846 – aldaar, 23 september 1904) was een Franse glasmaker en meubelontwerper die zijn thuisbasis had in zijn geboorteplaats. Zijn favoriete motief, dat hij dan ook veel gebruikte in zijn werk, was de plant. Ook kwamen er veel insectenmotieven in voor. Gallé maakte ook bij zijn lampen gebruik van verschillende technieken, deze lamp laat een mooi voorbeeld zien van opgelegd glas, met sjablonen gemaakt. Een voor die tijd een unieke manier van werken die lang alleen door Gallé exclusief werd toegepast. Gallé paste de opgelegde-glasmethode veel toe in lampen. De lamp is geheel gaaf, heeft een roodkoperen armatuur, passend bij de wijnranken. De maten zijn: circa 30 cm hoog, de kap heeft een doorsnede van circa 16 cm, de voet van circa 11 cm

Nr. 29435457

Verkocht
Repro Émile Gallé.  - Lamp (1) - Glas, metaal

Repro Émile Gallé. - Lamp (1) - Glas, metaal

Een reproductie naar de beroemde lampen van Émile Gallé.

Émile Gallé (Nancy, 4 mei 1846 – aldaar, 23 september 1904) was een Franse glasmaker en meubelontwerper die zijn thuisbasis had in zijn geboorteplaats. Zijn favoriete motief, dat hij dan ook veel gebruikte in zijn werk, was de plant. Ook kwamen er veel insectenmotieven in voor.
Gallé maakte ook bij zijn lampen gebruik van verschillende technieken, deze lamp laat een mooi voorbeeld zien van opgelegd glas, met sjablonen gemaakt. Een voor die tijd een unieke manier van werken die lang alleen door Gallé exclusief werd toegepast. Gallé paste de opgelegde-glasmethode veel toe in lampen.

De lamp is geheel gaaf, heeft een roodkoperen armatuur, passend bij de wijnranken. De maten zijn: circa 30 cm hoog, de kap heeft een doorsnede van circa 16 cm, de voet van circa 11 cm

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object