Nr. 29294125

Verkocht
Jan van Vuuren (1871-1941) - Bosgezicht
Eindbod
€ 370
239 weken geleden

Jan van Vuuren (1871-1941) - Bosgezicht

Mooi schilderij van deze schilder. In mooie lijst van kunsthandel Tettero, Den Haag Op de achterkant staat" Verdier." Misschien de plek in Frankrijk. Van Vuuren werd in 1871 in Molenaarsgraaf geboren als zoon van de werkman Arie van Vuuren en Teuntje Vlot. Na lessen te hebben gevolgd bij de Dordrechtse kunstschilder Roland Larij volgde hij zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast kreeg hij les bij onder anderen Gerrit Willem Dijsselhof en Herman van der Weele. Op 25-jarige leeftijd werd hij lid van Pulchri Studio. Vanaf 1894 was hij lid van Arti et Amicitiae. In 1891 kreeg hij de Academieprijs (gouden medaille) van de Haagsche Academie [1]. Op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900 kreeg Van Vuuren het 'Diplome d'honneur'.[2] Van Vuuren werkte en woonde in Dordrecht, Amsterdam, Den Haag, Elspeet, Epe, Elburg en Lochem. In 1903 vestigde hij zich definitief in Nunspeet, waar hij in 1941 overleed (destijds gemeente Ermelo). In Nunspeet maakte hij deel uit van de Kunstkring Nunspeet, waar hij contact had met Jos Lussenburg, Arthur Briet, Frans Huysmans en Edzard Koning. Hij gaf er les aan onder anderen Theodora Elisabeth Wolterbeek Muller. Van Vuuren trouwde op 25 april 1900 te Elburg met met Anna Margaretha Heijmans, dochter van het hoofd der school Hendrikus Heijman en Maria Dorothea Straatman.

Nr. 29294125

Verkocht
Jan van Vuuren (1871-1941) - Bosgezicht

Jan van Vuuren (1871-1941) - Bosgezicht

Mooi schilderij van deze schilder. In mooie lijst van kunsthandel Tettero, Den Haag Op de achterkant staat" Verdier." Misschien de plek in Frankrijk.

Van Vuuren werd in 1871 in Molenaarsgraaf geboren als zoon van de werkman Arie van Vuuren en Teuntje Vlot. Na lessen te hebben gevolgd bij de Dordrechtse kunstschilder Roland Larij volgde hij zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast kreeg hij les bij onder anderen Gerrit Willem Dijsselhof en Herman van der Weele. Op 25-jarige leeftijd werd hij lid van Pulchri Studio. Vanaf 1894 was hij lid van Arti et Amicitiae. In 1891 kreeg hij de Academieprijs (gouden medaille) van de Haagsche Academie [1]. Op de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1900 kreeg Van Vuuren het 'Diplome d'honneur'.[2]

Van Vuuren werkte en woonde in Dordrecht, Amsterdam, Den Haag, Elspeet, Epe, Elburg en Lochem. In 1903 vestigde hij zich definitief in Nunspeet, waar hij in 1941 overleed (destijds gemeente Ermelo). In Nunspeet maakte hij deel uit van de Kunstkring Nunspeet, waar hij contact had met Jos Lussenburg, Arthur Briet, Frans Huysmans en Edzard Koning. Hij gaf er les aan onder anderen Theodora Elisabeth Wolterbeek Muller.

Van Vuuren trouwde op 25 april 1900 te Elburg met met Anna Margaretha Heijmans, dochter van het hoofd der school Hendrikus Heijman en Maria Dorothea Straatman.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object