Nr. 27730621

Verkocht
Hans Nagel en Werner Stoff  - STOFF Copenhagen ApS - Kandelaar (5) - S22
Eindbod
€ 85
249 weken geleden

Hans Nagel en Werner Stoff - STOFF Copenhagen ApS - Kandelaar (5) - S22

In een vintage staat, vijf model S22 kandelaren van de Duitse ontwerpers Hans Nagel en Werner Stoff. Materiaal is verchroomd en mat staal. Alle kandelaren zijn eerder gebruikt. Tegenwoordig is het bedrijf in Deense handen. Afmetingen: 5 stuks - model S22 - Hoogte 6,5 cm x Doorsnede 10 cm. Achtergrondinformatie: De STOFF Nagel-kandelaar is een icoon van Duits design uit de naoorlogse periode. De geschiedenis begint bij de familie Nagel die na de Tweede Wereldoorlog in een klein dorpje in de buurt van Keulen woonde en hun brood verdiende met handgemaakte asbakken, vazen en kandelaars. Amper 20 jaar na het einde van de oorlog ontmoette de inmiddels 35-jarige Hans Nagel de architect en kunstenaar Werner Stoff in de designgemeenschap van Keulen. Nagel vertelde Stoff dat hij getroffen was door een idee tijdens een skivakantie in de Alpen, waarbij een toevallige val hem dwong deze met zijn hand te breken, waardoor er drie vingergaten in de sneeuw werden gecreëerd. Dit was het begin van hun samenwerking. De STOFF Nagel-kandelaar werd eind jaren zestig met groot succes gelanceerd waardoor het bedrijf van de familie Nagel wereldberoemd werd. Nadat de kandelaar tientallen jaren niet meer leverbaar was werd hij volgens de originele tekeningen (zie de laatste foto) van Hans Nagel en Werner Stoff opnieuw gelanceerd door het Deense designbedrijf Just Right ApS / STOFF Copenhagen ApS. Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals krasjes, vlekjes en patina vorming op het chroom staal. Ook passen twee kandelaren niet zo goed op elkaar omdat een van de poten iets verbogen is. Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel. Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Nr. 27730621

Verkocht
Hans Nagel en Werner Stoff  - STOFF Copenhagen ApS - Kandelaar (5) - S22

Hans Nagel en Werner Stoff - STOFF Copenhagen ApS - Kandelaar (5) - S22

In een vintage staat, vijf model S22 kandelaren van de Duitse ontwerpers Hans Nagel en Werner Stoff. Materiaal is verchroomd en mat staal. Alle kandelaren zijn eerder gebruikt. Tegenwoordig is het bedrijf in Deense handen.

Afmetingen: 5 stuks - model S22 - Hoogte 6,5 cm x Doorsnede 10 cm.

Achtergrondinformatie:
De STOFF Nagel-kandelaar is een icoon van Duits design uit de naoorlogse periode. De geschiedenis begint bij de familie Nagel die na de Tweede Wereldoorlog in een klein dorpje in de buurt van Keulen woonde en hun brood verdiende met handgemaakte asbakken, vazen en kandelaars. Amper 20 jaar na het einde van de oorlog ontmoette de inmiddels 35-jarige Hans Nagel de architect en kunstenaar Werner Stoff in de designgemeenschap van Keulen.

Nagel vertelde Stoff dat hij getroffen was door een idee tijdens een skivakantie in de Alpen, waarbij een toevallige val hem dwong deze met zijn hand te breken, waardoor er drie vingergaten in de sneeuw werden gecreëerd. Dit was het begin van hun samenwerking.

De STOFF Nagel-kandelaar werd eind jaren zestig met groot succes gelanceerd waardoor het bedrijf van de familie Nagel wereldberoemd werd.

Nadat de kandelaar tientallen jaren niet meer leverbaar was werd hij volgens de originele tekeningen (zie de laatste foto) van Hans Nagel en Werner Stoff opnieuw gelanceerd door het Deense designbedrijf Just Right ApS / STOFF Copenhagen ApS.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik, zoals krasjes, vlekjes en patina vorming op het chroom staal. Ook passen twee kandelaren niet zo goed op elkaar omdat een van de poten iets verbogen is.

Bekijk goed de foto's voor een juist beeld van het aangeboden kavel.


Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, binnen en buiten Nederland. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage design kavels.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object