Nr. 24820441

Verkocht
J.P. Oud - Gispen - Pianolamp (1)
Eindbod
€ 240
264 weken geleden

J.P. Oud - Gispen - Pianolamp (1)

Gispen pianolamp Zeldzaam! niet meer in productie! Model Giso 404 Pianolampje met een ronde voet. Op de ronde voet is een rechthoekig blokje bevestigd waaraan zich een arm met een cilindervormig lichtpunt is bevindt. Op de arm is als tegenwicht een nikkelen kogel geplaatst. Het lampje moet vooraan op de piano worden geplaatst en verlicht dan het muziekblad met een buislampje (25 watt). Het buislampje kan onzichtbaar worden geplaatst in de reflector. In 1927 ontwierp J.J.P. Oud een pianolampje die hij als huwelijksgeschenk gaf aan zijn vriend, de keramist Harm Kamerlingh Onnes. Oud liet zijn lampontwerp uitvoeren bij de firma Gispen. Omdat er geen ontwerp- of reconstructietekeningen zijn bewaard gebleven, kan het aandeel van W.H. Gispen niet worden gereconstrueerd. Gispen en Oud zullen van gedachten hebben gewisseld over de constructie van de lamp ten behoeve van het in serieproductie. In 1928 werd de pianolamp opgenomen in de standaardcollectie van de firma Gispen als Giso no. 404. De lamp heeft in 1936 en 1939 kleine veranderingen ondergaan en kreeg in die jaren ook een ander nummer; Giso no. 5011 in 1936 en Giso no. 5201 in 1939. Giso remake

Nr. 24820441

Verkocht
J.P. Oud - Gispen - Pianolamp (1)

J.P. Oud - Gispen - Pianolamp (1)

Gispen pianolamp

Zeldzaam! niet meer in productie!

Model
Giso 404

Pianolampje met een ronde voet. Op de ronde voet is een rechthoekig blokje bevestigd waaraan zich een arm met een cilindervormig lichtpunt is bevindt. Op de arm is als tegenwicht een nikkelen kogel geplaatst. Het lampje moet vooraan op de piano worden geplaatst en verlicht dan het muziekblad met een buislampje (25 watt). Het buislampje kan onzichtbaar worden geplaatst in de reflector. In 1927 ontwierp J.J.P. Oud een pianolampje die hij als huwelijksgeschenk gaf aan zijn vriend, de keramist Harm Kamerlingh Onnes.

Oud liet zijn lampontwerp uitvoeren bij de firma Gispen. Omdat er geen ontwerp- of reconstructietekeningen zijn bewaard gebleven, kan het aandeel van W.H. Gispen niet worden gereconstrueerd. Gispen en Oud zullen van gedachten hebben gewisseld over de constructie van de lamp ten behoeve van het in serieproductie.

In 1928 werd de pianolamp opgenomen in de standaardcollectie van de firma Gispen als Giso no. 404. De lamp heeft in 1936 en 1939 kleine veranderingen ondergaan en kreeg in die jaren ook een ander nummer; Giso no. 5011 in 1936 en Giso no. 5201 in 1939.

Giso remake

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object