Nr. 24145487

Verkocht
MG - MGA A ROADSTER - Eligible Mille Miglia - 1956
Eindbod
€ 9,000
268 weken geleden

MG - MGA A ROADSTER - Eligible Mille Miglia - 1956

MG MGA "ROADSTER" uit 1956 Eerste serie 1500 cc auto met trommelremmen Volgens de huidige Mille Miglia Register normen komt het voertuig in aanmerking voor registratie aldaar(“Eligible Mille Miglia”) omdat de MGA 1500 Roadster deel nam in de historische Mille Miglia. Zeldzame eerste serie uit 1956, zeer laag framenummer; Framenummer HDA43/20656 ZWARTE originele kleur met rood interieur, zoals gerapporteerd in het certificaat van echtheid (zeldzaam); Opties: verwarming en extra oliekoeler; U kunt zich gemakkelijk een voorstelling maken van alle benodigde interventies die gedaan moeten worden aan deze auto! De documenten zijn gereed voor een registratie van de auto: Amerikaanse titel, inklaringsdocument van de douane en erfgoed certificaat van echtheid. Herkomst: Verenigde Staten van Amerika. In 2008 werd de auto geïmporteerd naar Italië waar de vorige eigenaar begonnen is met de restauratie van het voertuig (maar hij heeft het nooit voltooid vanwege persoonlijke problemen). Het chassis en de carrosserie werden kaal gemaakt met een zogenaamde "media blast", een procedure van zandstralen waarbij microsferen betrokken zijn, en het is behandeld met een anti-roest epoxy-grondverf. Het frame werd opnieuw gespoten in een zwarte kleur. De velgen werden ook opnieuw gespoten. Kosten voor het kaal maken, de behandeling en het opnieuw spuiten bedroegen €2400 (gedocumenteerd). De carrosserie moet worden gerestaureerd terwijl het frame in een zeer goede staat is. De motor is los en kan worden gestart, maar een inspectie wordt eerst aanbevolen. De onderkant is nieuw. Een ander 1500 cc motorblok is inbegrepen (voor restauratie). Alle nieuwe onderdelen zijn verkrijgbaar bij Moss Europa of MGOC tegen gunstige prijzen. MGA‘s van de eerste serie zijn de meest gewilde: het bezitten van een 1956-model stelt u in staat om deel te nemen aan vele historische wedstrijden, een gelegenheid om een raceauto of concours-voertuig te restaureren. We verzenden naar Italië, Europa en wereldwijd. Volg onze veilingen op Catawiki.

Nr. 24145487

Verkocht
MG - MGA A ROADSTER - Eligible Mille Miglia - 1956

MG - MGA A ROADSTER - Eligible Mille Miglia - 1956

MG MGA "ROADSTER" uit 1956
Eerste serie 1500 cc auto met trommelremmen

Volgens de huidige Mille Miglia Register normen komt het voertuig in aanmerking voor registratie aldaar(“Eligible Mille Miglia”) omdat de MGA 1500 Roadster deel nam in de historische Mille Miglia.

Zeldzame eerste serie uit 1956, zeer laag framenummer;
Framenummer HDA43/20656
ZWARTE originele kleur met rood interieur, zoals gerapporteerd in het certificaat van echtheid (zeldzaam);
Opties: verwarming en extra oliekoeler;

U kunt zich gemakkelijk een voorstelling maken van alle benodigde interventies die gedaan moeten worden aan deze auto!

De documenten zijn gereed voor een registratie van de auto: Amerikaanse titel, inklaringsdocument van de douane en erfgoed certificaat van echtheid.

Herkomst: Verenigde Staten van Amerika. In 2008 werd de auto geïmporteerd naar Italië waar de vorige eigenaar begonnen is met de restauratie van het voertuig (maar hij heeft het nooit voltooid vanwege persoonlijke problemen). Het chassis en de carrosserie werden kaal gemaakt met een zogenaamde "media blast", een procedure van zandstralen waarbij microsferen betrokken zijn, en het is behandeld met een anti-roest epoxy-grondverf. Het frame werd opnieuw gespoten in een zwarte kleur. De velgen werden ook opnieuw gespoten. Kosten voor het kaal maken, de behandeling en het opnieuw spuiten bedroegen €2400 (gedocumenteerd).

De carrosserie moet worden gerestaureerd terwijl het frame in een zeer goede staat is. De motor is los en kan worden gestart, maar een inspectie wordt eerst aanbevolen. De onderkant is nieuw. Een ander 1500 cc motorblok is inbegrepen (voor restauratie).

Alle nieuwe onderdelen zijn verkrijgbaar bij Moss Europa of MGOC tegen gunstige prijzen.

MGA‘s van de eerste serie zijn de meest gewilde: het bezitten van een 1956-model stelt u in staat om deel te nemen aan vele historische wedstrijden, een gelegenheid om een raceauto of concours-voertuig te restaureren.

We verzenden naar Italië, Europa en wereldwijd.

Volg onze veilingen op Catawiki.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object