Nr. 22598181

Verkocht
Maria Pergay - Uginox voor Ugine-Gueugnon - Vloerlamp
Eindbod
€ 500
279 weken geleden

Maria Pergay - Uginox voor Ugine-Gueugnon - Vloerlamp

In een goedwerkende staat en volledig authentiek, een zeer unieke en zelfs zeldzame roestvrijstalen chromen vloerlamp uit 1968, een ontwerp van de Franse meubelontwerper Maria Pergay. Op de laatste serie foto's is deze vloerlamp en tafellamp model te zien in een interieur van Pergay, en ook een foto van haar samen met de Franse (mode)ontwerper Pierre Cardin waarmee zij jaren samenwerkte. Afmetingen: Hoogte 160 cm. Kap hoogte 24,5 cm x dia 11 cm. Voet dia 25 cm. Lichtbron: Max. 100W, gloeilamp wordt meegeleverd in deze kavel. Gewicht: 7 kg. Achtergrondinformatie: De in Parijs woonachtige meubelontwerper Maria Pergay (geb. 1930, nu 88 jaar oud) staat bekend om haar innovatieve gebruik van roestvrijstaal, een passie die begon al in de jaren '60 en zich heeft voortgezet tot in de jaren '80. Zij kreeg een opdracht om met staal te werken, en zo begon Pergay haar iconische roestvrijstalen meubels te maken met als eerste collectie onder andere de beroemde Flying Carpet daybed (1968) en de Ring-stoel (1970). Pergay ging verder met het ontwerpen van paleisinterieurs voor de koninklijke familie van Saoedi-Arabië en meubels voor modeontwerper Pierre Cardin (zie de laatste serie foto's), waarbij ze voortdurend haar roestvrijstalen ontwerpen evolueerde en daarbij het toevoegen van lak, hout en parelmoer. Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik. Deze rvs vloerlamp heeft lichte krasjes, vlekjes en stof op de kap en enige oxidatie op de zwarte voet, zie goed alle foto's om een goede indruk te krijgen van deze zeer unieke vloerlamp. * Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, alleen binnen Nederland en Europa, ***alleen de EU-lidstaten***, dus bijvoorbeeld geen verzending naar Noorwegen, Zwitserland en de Canarische Eilanden. Verzending buiten Europa is niet mogelijk omdat het pakket boven de 100 cm uitkomt. Maximum formaat voor buitenlandse verzending is: 100 × 50 × 50 cm. ** Deze hoge vloerlamp wordt verzonden over twee pakketten. Reden is dat deze te hoog is. De lamp gedeelte en de zware zwarte voet (los te monteren) gaan in één pakket en de chromen staaf in één pakket, anders is deze vloerlamp niet te versturen binnen Europa. Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Nr. 22598181

Verkocht
Maria Pergay - Uginox voor Ugine-Gueugnon - Vloerlamp

Maria Pergay - Uginox voor Ugine-Gueugnon - Vloerlamp

In een goedwerkende staat en volledig authentiek, een zeer unieke en zelfs zeldzame roestvrijstalen chromen vloerlamp uit 1968, een ontwerp van de Franse meubelontwerper Maria Pergay.

Op de laatste serie foto's is deze vloerlamp en tafellamp model te zien in een interieur van Pergay, en ook een foto van haar samen met de Franse (mode)ontwerper Pierre Cardin waarmee zij jaren samenwerkte.

Afmetingen: Hoogte 160 cm. Kap hoogte 24,5 cm x dia 11 cm. Voet dia 25 cm.
Lichtbron: Max. 100W, gloeilamp wordt meegeleverd in deze kavel.
Gewicht: 7 kg.

Achtergrondinformatie:
De in Parijs woonachtige meubelontwerper Maria Pergay (geb. 1930, nu 88 jaar oud) staat bekend om haar innovatieve gebruik van roestvrijstaal, een passie die begon al in de jaren '60 en zich heeft voortgezet tot in de jaren '80.

Zij kreeg een opdracht om met staal te werken, en zo begon Pergay haar iconische roestvrijstalen meubels te maken met als eerste collectie onder andere de beroemde Flying Carpet daybed (1968) en de Ring-stoel (1970).

Pergay ging verder met het ontwerpen van paleisinterieurs voor de koninklijke familie van Saoedi-Arabië en meubels voor modeontwerper Pierre Cardin (zie de laatste serie foto's), waarbij ze voortdurend haar roestvrijstalen ontwerpen evolueerde en daarbij het toevoegen van lak, hout en parelmoer.

Conditie in overeenstemming met de leeftijd en gebruik. Deze rvs vloerlamp heeft lichte krasjes, vlekjes en stof op de kap en enige oxidatie op de zwarte voet, zie goed alle foto's om een goede indruk te krijgen van deze zeer unieke vloerlamp.


* Wordt goed verpakt en per aangetekend verstuurd via PostNL Pakketservice, alleen binnen Nederland en Europa, ***alleen de EU-lidstaten***, dus bijvoorbeeld geen verzending naar Noorwegen, Zwitserland en de Canarische Eilanden. Verzending buiten Europa is niet mogelijk omdat het pakket boven de 100 cm uitkomt. Maximum formaat voor buitenlandse verzending is: 100 × 50 × 50 cm.

** Deze hoge vloerlamp wordt verzonden over twee pakketten. Reden is dat deze te hoog is. De lamp gedeelte en de zware zwarte voet (los te monteren) gaan in één pakket en de chromen staaf in één pakket, anders is deze vloerlamp niet te versturen binnen Europa.

Bezoek ook onze Catawiki pagina catawiki.grooveydesign.nl met andere vintage kavels.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object