Nr. 18884629

Verkocht
ILU di Vetro - ronde grote glazen vloerlamp/tafellamp 'Zebra'
Eindbod
€ 85
306 weken geleden

ILU di Vetro - ronde grote glazen vloerlamp/tafellamp 'Zebra'

Grote glazen lamp op metalen voet. Fraaie vorm van een ingedrukte bal of kiezel. Door de grootte past deze naast op een grote tafel, dressoir, etc. ook op de grond. Ontwerp is van het Nederlandse ILU design. Deze lamp stamt uit de Vetro lijn. De lampen uit de Vetro lijn zijn alle gemaakt met glas dat uit Italië afkomstig is. Het glas is vermoedelijk bij LAM Italy gemaakt. Het model heet Zebra, uiteraard vanwege de prachtige aubergine-zwarte swirl rondom. De swirls werden met de hand toegevoegd en verschillen daarom per lamp: geen enkele lamp is hetzelfde! Net zoals geen enkele zebra dezelfde strepen heeft. De ILU Zebra lampen zijn in de laatste drie jaar design klassiekers geworden, mede door Catawiki. Ze zijn dermate gewild dat er recentelijk kopieën uit Oost-Europa op de markt zijn gekomen en ook die duiken reeds hier en daar op veiling- en design verkoopsites. Echter deze Oost-Europese navolgingen zijn met een andere techniek gemaakt. De swirls zijn dunner, diffuser en bovenal niet voelbaar in het glas. Verder is het glas vaak iets donkerder gekleurd. De hier aangeboden lamp betreft een authentieke en bovendien dubbel gemarkeerde ILU! Bovendien is dit de een na grootste maat L (soms ook wel XL genoemd) die destijds als eerste was uitverkocht. De swirl van deze lamp is zeer goed gelukt. Fraai rond lopend met vrijwel gelijke afstand tussen de banen en licht schuin geplaatst. Van de tientallen ILU lampen die we hebben gehad heeft deze een van de mooiste swirls. Er gaat 1 E27 gloeilamp met schroeffitting in. 134 centimeter semi transparant snoer met klikschakelaar. De glazen kap sluit aan op de wit gecoate metalen voet en deze wordt vastgeklemd met elegante messingkleurige handschroeven (1 schroef ontbreekt maar is met 2 reeds zeer vast). Gesigneerd middels ILU stickerlabel op de fitting en ILU stickertje op het glas. Afmetingen: Hoogte: ca. 25 cm Diameter: 34 cm Omtrek bol op breedste punt: 110 cm Conditie: Uitstekend. Enkele minimale naturelle imperfecties van het glasblazen zoals kleine luchtbelletjes. Een paar van de luchtbelletjes in de swirl zijn voelbaar. Het ILU labeltje op het glas is enigszins verkleurd. De rand die in de metalen staander verdwijnt heeft een minimaal schaafplekje. Dat is volledig buiten zicht. Verder beeldschoon en vrij van zichtbare gebruikssporen. Zie verder de foto's. Verzending aangetekend.

Nr. 18884629

Verkocht
ILU di Vetro - ronde grote glazen vloerlamp/tafellamp 'Zebra'

ILU di Vetro - ronde grote glazen vloerlamp/tafellamp 'Zebra'

Grote glazen lamp op metalen voet. Fraaie vorm van een ingedrukte bal of kiezel.

Door de grootte past deze naast op een grote tafel, dressoir, etc. ook op de grond.

Ontwerp is van het Nederlandse ILU design. Deze lamp stamt uit de Vetro lijn. De lampen uit de Vetro lijn zijn alle gemaakt met glas dat uit Italië afkomstig is. Het glas is vermoedelijk bij LAM Italy gemaakt. Het model heet Zebra, uiteraard vanwege de prachtige aubergine-zwarte swirl rondom. De swirls werden met de hand toegevoegd en verschillen daarom per lamp: geen enkele lamp is hetzelfde! Net zoals geen enkele zebra dezelfde strepen heeft.

De ILU Zebra lampen zijn in de laatste drie jaar design klassiekers geworden, mede door Catawiki. Ze zijn dermate gewild dat er recentelijk kopieën uit Oost-Europa op de markt zijn gekomen en ook die duiken reeds hier en daar op veiling- en design verkoopsites. Echter deze Oost-Europese navolgingen zijn met een andere techniek gemaakt. De swirls zijn dunner, diffuser en bovenal niet voelbaar in het glas. Verder is het glas vaak iets donkerder gekleurd.

De hier aangeboden lamp betreft een authentieke en bovendien dubbel gemarkeerde ILU!

Bovendien is dit de een na grootste maat L (soms ook wel XL genoemd) die destijds als eerste was uitverkocht.

De swirl van deze lamp is zeer goed gelukt. Fraai rond lopend met vrijwel gelijke afstand tussen de banen en licht schuin geplaatst. Van de tientallen ILU lampen die we hebben gehad heeft deze een van de mooiste swirls.

Er gaat 1 E27 gloeilamp met schroeffitting in.

134 centimeter semi transparant snoer met klikschakelaar.

De glazen kap sluit aan op de wit gecoate metalen voet en deze wordt vastgeklemd met elegante messingkleurige handschroeven (1 schroef ontbreekt maar is met 2 reeds zeer vast).

Gesigneerd middels ILU stickerlabel op de fitting en ILU stickertje op het glas.

Afmetingen:
Hoogte: ca. 25 cm
Diameter: 34 cm
Omtrek bol op breedste punt: 110 cm

Conditie:
Uitstekend.

Enkele minimale naturelle imperfecties van het glasblazen zoals kleine luchtbelletjes. Een paar van de luchtbelletjes in de swirl zijn voelbaar.

Het ILU labeltje op het glas is enigszins verkleurd.

De rand die in de metalen staander verdwijnt heeft een minimaal schaafplekje.
Dat is volledig buiten zicht.

Verder beeldschoon en vrij van zichtbare gebruikssporen.

Zie verder de foto's.

Verzending aangetekend.


Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object