Nr. 18493619

Verkocht
Victor Gilsoul ( 1867 - 1939 ) Belgische school  - Zonsondergang
Eindbod
€ 154
308 weken geleden

Victor Gilsoul ( 1867 - 1939 ) Belgische school - Zonsondergang

Victor Gilsoul ( Brussel 1867 - Sint Lambrechts Woluwe 1939 ) was een Belgische schilder en etser . Opleiding aan de Academie te Brussel ( 1885 - 1890 ) en aan de Academie te Antwerpen .Hij kreeg raad van Frans Courtens en Louis Artan . Schilderde aanvankelijk donkere landschappen maar vanaf 1900 werd zijn palet lichter en helderder Voorkeur voor landschappen interieurs , stadszichten ,portretten kanaalzichten ,Belgische en Nederlandse kustzichten . Was lid van de kunstgroep ,, Voorwaarts ,, Was vanaf 1924 leraar aan het hoger instituut te Antwerpen .Werk in de musea van Antwerpen, Diksmuide ,Brugge , Bergen , Elsene en Brussel Vermeld in de Belgische kunstboeken .Internationaal bekende schilder . Dit werk is waarschijnlijk geschilderd tijdens de eerste wereldoorlog ,toen waren er veel kunstenaars gevlucht naar Zeeland . Titel : Zonsondergang ,op verso tekst in potlood . Foto's zijn genomen bij fel zonlicht daarom kan de schilderij iets lichter overkomen op de foto's Olieverf op doek ( 29 x 50 cm ) in goede staat . Met kader ( 54 x 75 cm ) in goede staat maar met gebruikerssporen . Verzending met bpost aangetekend , trackingnummer en verzekerd

Nr. 18493619

Verkocht
Victor Gilsoul ( 1867 - 1939 ) Belgische school  - Zonsondergang

Victor Gilsoul ( 1867 - 1939 ) Belgische school - Zonsondergang

Victor Gilsoul ( Brussel 1867 - Sint Lambrechts Woluwe 1939 ) was een Belgische schilder en etser . Opleiding aan de Academie te Brussel ( 1885 - 1890 ) en aan de Academie te Antwerpen .Hij kreeg raad van Frans Courtens en Louis Artan . Schilderde aanvankelijk donkere landschappen maar vanaf 1900 werd zijn palet lichter en helderder Voorkeur voor landschappen interieurs , stadszichten ,portretten kanaalzichten ,Belgische en Nederlandse kustzichten . Was lid van de kunstgroep ,, Voorwaarts ,, Was vanaf 1924 leraar aan het hoger instituut te Antwerpen .Werk in de musea van Antwerpen, Diksmuide ,Brugge , Bergen , Elsene en Brussel
Vermeld in de Belgische kunstboeken .Internationaal bekende schilder .
Dit werk is waarschijnlijk geschilderd tijdens de eerste wereldoorlog ,toen waren er veel kunstenaars gevlucht naar Zeeland .
Titel : Zonsondergang ,op verso tekst in potlood .
Foto's zijn genomen bij fel zonlicht daarom kan de schilderij iets lichter overkomen op de foto's

Olieverf op doek ( 29 x 50 cm ) in goede staat .
Met kader ( 54 x 75 cm ) in goede staat maar met gebruikerssporen .

Verzending met bpost aangetekend , trackingnummer en verzekerd

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object