Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
ofInloggen

Nr. 18079667

Verkocht
Gaston Bogaert  - L' air
Eindbod
€ 225
303 weken geleden

Gaston Bogaert - L' air

- Originele kleurenlithografie van Gaston Bogaert (Le Mans, 1918 - 2008) - Gesigneerd en betiteld in potlood - Annotatie: E.A. (épreuve d'artiste) in potlood Dit werk wordt professioneel ingepakt en verzekerd verzonden incl. track en trace Gaston Bogaert was een Belgisch surrealistisch kunstschilder. Bogaert doet beroep op symbolen en de weergave van een irreële wereld om een romantische en intrigerende sfeer op te roepen. Hij beweegt zich bij voorkeur in een wereld waar een duidelijke melancholie aan voelbaar is en een heimwee naar lang vervlogen tijden en toestanden doorschemert. De vergankelijkheid van het leven en de onmogelijkheid om te ontsnappen aan de fataliteit, liggen aan basis van een rijke, steeds wisselende en verfijnde inhoud. Zijn zeer persoonlijke visie op de wondere wereld van droomtoestand en fantastiek, weet Gaston Bogaert uit te werken in unieke panelen waarachter een ganse levensfilosofie te vermoeden is die zich uit in een mysterieuze spanning of beklemmend gevoel van dreigend gevaar. De toeschouwer wordt gehypnotiseerd door de gefigureerde werkelijkheid en de eigentijdse schilderwijze van deze geboren kunstenaar, die dichter en schilder blijft in elk van zijn artistieke aura. De afwezigheid van de gewone mens roept een bevrijdend verlangen op naar dat wat achter het thema verscholen zit en dat ergens altijd een geheim van de kunstenaar zal blijven. Musea: Cagnes-sur-mer, Verviers, Charleroi, Sint-Martens-Latem, Antwerpen, Brasilia, in het Rockefeller Art Center van New York, in de Victoria Art Gallery van Canada, in het Dimona van Tel-Aviv en in collecties van de Belgische staat. Tentoonstellingen: Brussel, Rijsel, Knokke-Zoute, Laethem-Saint-Martin, Mons, Antwerpen, Bazel, Parijs, Keulen, Hauterive, Cannes, Den Haag, Athene, Luxemburg, Turijn, Oostende, Mechelen, Lokeren, Luik, Straatsburg, Clermont-Ferrand en Annecy

Nr. 18079667

Verkocht
Gaston Bogaert  - L' air

Gaston Bogaert - L' air

- Originele kleurenlithografie van Gaston Bogaert (Le Mans, 1918 - 2008)
- Gesigneerd en betiteld in potlood
- Annotatie: E.A. (épreuve d'artiste) in potlood

Dit werk wordt professioneel ingepakt en verzekerd verzonden incl. track en trace

Gaston Bogaert was een Belgisch surrealistisch kunstschilder.
Bogaert doet beroep op symbolen en de weergave van een irreële wereld om een romantische en intrigerende sfeer op te roepen. Hij beweegt zich bij voorkeur in een wereld waar een duidelijke melancholie aan voelbaar is en een heimwee naar lang vervlogen tijden en toestanden doorschemert. De vergankelijkheid van het leven en de onmogelijkheid om te ontsnappen aan de fataliteit, liggen aan basis van een rijke, steeds wisselende en verfijnde inhoud. Zijn zeer persoonlijke visie op de wondere wereld van droomtoestand en fantastiek, weet Gaston Bogaert uit te werken in unieke panelen waarachter een ganse levensfilosofie te vermoeden is die zich uit in een mysterieuze spanning of beklemmend gevoel van dreigend gevaar. De toeschouwer wordt gehypnotiseerd door de gefigureerde werkelijkheid en de eigentijdse schilderwijze van deze geboren kunstenaar, die dichter en schilder blijft in elk van zijn artistieke aura. De afwezigheid van de gewone mens roept een bevrijdend verlangen op naar dat wat achter het thema verscholen zit en dat ergens altijd een geheim van de kunstenaar zal blijven.

Musea: Cagnes-sur-mer, Verviers, Charleroi, Sint-Martens-Latem, Antwerpen, Brasilia, in het Rockefeller Art Center van New York, in de Victoria Art Gallery van Canada, in het Dimona van Tel-Aviv en in collecties van de Belgische staat.

Tentoonstellingen: Brussel, Rijsel, Knokke-Zoute, Laethem-Saint-Martin, Mons, Antwerpen, Bazel, Parijs, Keulen, Hauterive, Cannes, Den Haag, Athene, Luxemburg, Turijn, Oostende, Mechelen, Lokeren, Luik, Straatsburg, Clermont-Ferrand en Annecy

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object