Nr. 15060805

Verkocht
Per Lütken voor Holmegaard - Cascade vaas
Eindbod
€ 25
330 weken geleden

Per Lütken voor Holmegaard - Cascade vaas

Bijzondere glazen vaas uit de Cascade lijn van Holmegaard's hoofddesigner, Per Lütken. Gemaakt van opaline glas: wit aan de binnenzijde, vervolgens het decor en daar overheen transparant glas. De eerste stukken van de Cascade lijn stammen uit 1969 maar er zijn tot zeker eind jaren '70 nieuwe items toegevoegd. Een uitputtend overzicht ontbreekt. De Cascade decoratieve vazenlijn was bedoeld als opvolger van de beroemde Carnaby lijn. De Cascade vazen waren lang ondergewaardeerd binnen de enorme Holmegaard erfenis. Er komt echter steeds meer waardering voor de ongelooflijke variatie. Geen enkel Cascade stuk is hetzelfde ! Ook typisch van de Cascade lijn zijn in imperfecties in de vorm: alles werd duidelijk met een zeker tempo met de mond geblazen. Imperfecties waren onderdeel van de uniekheid. Onderop gesigneerd met HG het cijfer 7 en de monogram van Per Lütken. Er lijkt ook nog een aanvullende kleine gravering/markering. De bewegingen en kleuren - een herfstbos in een oogopslag - zijn prachtig. Afmetingen: Hoogte: 15,5 cm Diameter onder: 9,3 cm Massa: 489 gram Conditie: Uitstekend. Glas is in perfecte onbeschadigde conditie. Een enkel zwart puntje van 2 millimeter in het transparante glas. Dit is duidelijk een vuiltje dat er tijdens het maken in dwarrelde. In het glas hier en daar een naturel luchtbelletje. Zie verder de foto's. Verzending aangetekend.

Nr. 15060805

Verkocht
Per Lütken voor Holmegaard - Cascade vaas

Per Lütken voor Holmegaard - Cascade vaas

Bijzondere glazen vaas uit de Cascade lijn van Holmegaard's hoofddesigner, Per Lütken.

Gemaakt van opaline glas: wit aan de binnenzijde, vervolgens het decor en daar overheen transparant glas.

De eerste stukken van de Cascade lijn stammen uit 1969 maar er zijn tot zeker eind jaren '70 nieuwe items toegevoegd. Een uitputtend overzicht ontbreekt. De Cascade decoratieve vazenlijn was bedoeld als opvolger van de beroemde Carnaby lijn.

De Cascade vazen waren lang ondergewaardeerd binnen de enorme Holmegaard erfenis. Er komt echter steeds meer waardering voor de ongelooflijke variatie. Geen enkel Cascade stuk is hetzelfde ! Ook typisch van de Cascade lijn zijn in imperfecties in de vorm: alles werd duidelijk met een zeker tempo met de mond geblazen. Imperfecties waren onderdeel van de uniekheid.

Onderop gesigneerd met HG het cijfer 7 en de monogram van Per Lütken. Er lijkt ook nog een aanvullende kleine gravering/markering.

De bewegingen en kleuren - een herfstbos in een oogopslag - zijn prachtig.

Afmetingen:
Hoogte: 15,5 cm
Diameter onder: 9,3 cm

Massa: 489 gram

Conditie:
Uitstekend.

Glas is in perfecte onbeschadigde conditie.

Een enkel zwart puntje van 2 millimeter in het transparante glas. Dit is duidelijk een vuiltje dat er tijdens het maken in dwarrelde.

In het glas hier en daar een naturel luchtbelletje.

Zie verder de foto's.

Verzending aangetekend.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object