Nr. 14915025

Verkocht
Jopie Huisman (1922 - 2000) - Wintergezicht Workum
Eindbod
€ 3,300
330 weken geleden

Jopie Huisman (1922 - 2000) - Wintergezicht Workum

Conditie: in goede staat. Het papier is zeer licht verkleurd. Het afgebeelde werk is een aquarel met potlood van de Merk ( Markt) in Workum in de winter van de beginjaren 40. De zoon van Jopie Huisman, Drs. YJM (Pepy) Huisman, heeft het werk goedgekeurd en een schrijven hiervan kan aan de koper worden verstrekt. De lijst is ook nog origineel. Volgens de heer Pepy Huisman was Jopie bij het maken van dit werk bezig zijn virtuoze aquareltechniek te verfijnen. Het werk is afkomstig van de zoon van een goede vriend van Jopie Huisman te Workum. Hij had dit als cadeau aan hem gegeven. Het werk is jaren in particulier bezit geweest en marktfris. Het werk is recent naar voren gekomen tijdens een taxatiedag die Kunsthandel Art Dumay hield te Geldrop. Zijn werken komen zeer zelden op de markt en voor twee vergelijkbare aquarellen zijn enige jaren gelden 10.000 euro per stuk betaald. Korte biografie. Jotje (Jopie) Huisman (Workum, 18 oktober 1922 - aldaar, 29 september 2000) was een autodidacte Nederlandse kunstschilder en tekenaar. Huisman bewaarde schoenen, gewichten, vodden, poppen, kortom alles wat hem op één of andere manier aansprak. Hij schilderde dat minutieus na, soms bijna als een fijnschilder. Daar werd hij als kunstschilder bekend mee bij het grote publiek. Later verkocht hij geen schilderijen meer, maar gaf ze weg aan vrienden en aan mensen die het volgens hem verdienden. Sinds 1986 zijn de schilderijen te zien in het Jopie Huisman Museum. Vanaf de jaren negentig wordt, mede door Huismans hartproblemen, het minutieuze werken te inspannend en gaat hij over op ingekleurde pentekeningen en aquarel. Huisman schilderde zijn laatste doek in maart 2000. Huisman stond ook bekend om smakelijke en soms aangedikte anekdotes, waarvan hij er enkele opschreef. Die zijn in 2011 gebundeld in het boekje Jopie de Verteller. Bijzonderheden: het kunstwerk zit in de originele lijst goudkleurige met ornamenten bewerkte lijst. Het werk zit ingelijst achter museum glas. Afmetingen met lijst: 31 cm x 41 cm (hxb) Afmetingen zonder lijst: 23,5 cm x 33,5 cm (hxb) Gesigneerd: linksonder + 1945

Nr. 14915025

Verkocht
Jopie Huisman (1922 - 2000) - Wintergezicht Workum

Jopie Huisman (1922 - 2000) - Wintergezicht Workum

Conditie: in goede staat. Het papier is zeer licht verkleurd.

Het afgebeelde werk is een aquarel met potlood van de Merk ( Markt) in Workum in de winter van de beginjaren 40. De zoon van Jopie Huisman, Drs. YJM (Pepy) Huisman, heeft het werk goedgekeurd en een schrijven hiervan kan aan de koper worden verstrekt. De lijst is ook nog origineel.
Volgens de heer Pepy Huisman was Jopie bij het maken van dit werk bezig zijn virtuoze aquareltechniek te verfijnen.

Het werk is afkomstig van de zoon van een goede vriend van Jopie Huisman te Workum. Hij had dit als cadeau aan hem gegeven. Het werk is jaren in particulier bezit geweest en marktfris. Het werk is recent naar voren gekomen tijdens een taxatiedag die Kunsthandel Art Dumay hield te Geldrop.

Zijn werken komen zeer zelden op de markt en voor twee vergelijkbare aquarellen zijn enige jaren gelden 10.000 euro per stuk betaald.

Korte biografie.
Jotje (Jopie) Huisman (Workum, 18 oktober 1922 - aldaar, 29 september 2000) was een autodidacte Nederlandse kunstschilder en tekenaar.

Huisman bewaarde schoenen, gewichten, vodden, poppen, kortom alles wat hem op één of andere manier aansprak. Hij schilderde dat minutieus na, soms bijna als een fijnschilder. Daar werd hij als kunstschilder bekend mee bij het grote publiek. Later verkocht hij geen schilderijen meer, maar gaf ze weg aan vrienden en aan mensen die het volgens hem verdienden. Sinds 1986 zijn de schilderijen te zien in het Jopie Huisman Museum. Vanaf de jaren negentig wordt, mede door Huismans hartproblemen, het minutieuze werken te inspannend en gaat hij over op ingekleurde pentekeningen en aquarel. Huisman schilderde zijn laatste doek in maart 2000.

Huisman stond ook bekend om smakelijke en soms aangedikte anekdotes, waarvan hij er enkele opschreef. Die zijn in 2011 gebundeld in het boekje Jopie de Verteller.

Bijzonderheden: het kunstwerk zit in de originele lijst goudkleurige met ornamenten bewerkte lijst. Het werk zit ingelijst achter museum glas.

Afmetingen met lijst: 31 cm x 41 cm (hxb)
Afmetingen zonder lijst: 23,5 cm x 33,5 cm (hxb)
Gesigneerd: linksonder + 1945

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object