Nr. 13814159

Verkocht
Renault - 4 L Export - 1963
Eindbod
€ 2,900
341 weken geleden

Renault - 4 L Export - 1963

Algemeen: Pas in 1961 werd de Renault 4 gepresenteerd op de Salon de l’Automobile in Parijs, in de Luxe (L) versie, vandaar de in Frankrijk gangbare naam 4L. De R4-carrosserie was geschroefd op een chassis. De R4 beschikte over onafhankelijke wielophanging op alle vier wielen, alle voorzien van vering door middel van torsiestaven. De wielbasis is links 4 cm korter dan rechts, waardoor de torsiestaafvering achter heel eenvoudig kon worden uitgevoerd, zonder invloed te hebben op de besturing van de auto. Het rijgedrag van een Renault 4 wordt als heel comfortabel ervaren, comfortabeler dan sommige moderne auto’s. Dit komt mede door de soepele torsiestaafvering. Tijdens de productie van de R4 werd het model door velen als een stationwagen beschouwd, maar achteraf gezien is het wellicht beter om het een van de eerste hatchbacks te noemen. Pas de laatste jaren neemt de cultstatus van de R4 toe. In Nederland was de R4 te koop tot in 1986 Specifiek voor deze auto: Deze Renault 4L is uit de beginjaren( aflevering 29-1-1963, type aanduiding R1120). Aanvang productie was in 1961! Vanaf 1963 werd de Exportversie geleverd met een motorinhoud van 845 cc. In Frankrijk werd deze motor tegen meerprijs geleverd (standaard was 745cc). Deze auto heeft het eerste generatie dashboard, de verchroomde "harp" grille met het Renault logo nog in het midden. Het is het enige type met uitklapbare zijramen, achter. De deurscharnieren zitten nog aan de buitenkant, hetgeen bij latere types veranderde. Ook de smalle verchroomde bumper werd vanaf 1967 niet meer toegepast. Zowel het interieur als het plaatmateriaal is origineel. Enkel de motorkap is ooit overgespoten hetgeen nu een kleurverschil geeft. De wagen heeft op het Certificat dïmmatriculation, de aantekeing "Vehicule de Collection" Eerstvolgende verplichte keuring vóór 10-05-2021 Technisch is de wagen in orde. Onlangs voorzien van een nieuwe complete uitlaat. Banden in goede conditie. Rijklaar. De carrosserie en lak zijn origineel maar op verschillende plekken bijgewerkt. Dit geeft juist een bijzonder rustiek karakter met flair, aan deze Renault 4L Export. Wagen staat in Ravenstein, Nederland

Nr. 13814159

Verkocht
Renault - 4 L Export - 1963

Renault - 4 L Export - 1963

Algemeen:
Pas in 1961 werd de Renault 4 gepresenteerd op de Salon de l’Automobile in Parijs, in de Luxe (L) versie, vandaar de in Frankrijk gangbare naam 4L.
De R4-carrosserie was geschroefd op een chassis.
De R4 beschikte over onafhankelijke wielophanging op alle vier wielen, alle voorzien van vering door middel van torsiestaven. De wielbasis is links 4 cm korter dan rechts, waardoor de torsiestaafvering achter heel eenvoudig kon worden uitgevoerd, zonder invloed te hebben op de besturing van de auto. Het rijgedrag van een Renault 4 wordt als heel comfortabel ervaren, comfortabeler dan sommige moderne auto’s. Dit komt mede door de soepele torsiestaafvering.

Tijdens de productie van de R4 werd het model door velen als een stationwagen beschouwd, maar achteraf gezien is het wellicht beter om het een van de eerste hatchbacks te noemen.
Pas de laatste jaren neemt de cultstatus van de R4 toe. In Nederland was de R4 te koop tot in 1986

Specifiek voor deze auto:
Deze Renault 4L is uit de beginjaren( aflevering 29-1-1963, type aanduiding R1120). Aanvang productie was in 1961!
Vanaf 1963 werd de Exportversie geleverd met een motorinhoud van 845 cc. In Frankrijk werd deze motor tegen meerprijs geleverd (standaard was 745cc).

Deze auto heeft het eerste generatie dashboard, de verchroomde "harp" grille met het Renault logo nog in het midden. Het is het enige type met uitklapbare zijramen, achter. De deurscharnieren zitten nog aan de buitenkant, hetgeen bij latere types veranderde. Ook de smalle verchroomde bumper werd vanaf 1967 niet meer toegepast.

Zowel het interieur als het plaatmateriaal is origineel. Enkel de motorkap is ooit overgespoten hetgeen nu een kleurverschil geeft.
De wagen heeft op het Certificat dïmmatriculation, de aantekeing "Vehicule de Collection"
Eerstvolgende verplichte keuring vóór 10-05-2021

Technisch is de wagen in orde. Onlangs voorzien van een nieuwe complete uitlaat. Banden in goede conditie. Rijklaar.

De carrosserie en lak zijn origineel maar op verschillende plekken bijgewerkt. Dit geeft juist een bijzonder rustiek karakter met flair, aan deze Renault 4L Export.

Wagen staat in Ravenstein, Nederland



Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object