Nr. 11373955

Verkocht
Huygens contrabarometer door Roselli
Eindbod
€ 89
361 weken geleden

Huygens contrabarometer door Roselli

Een moderne RVS kwikbarometer, ook wel contrabarometer genoemd, van het merk Roselli. De strakke rechthoekige barometer is voorzien van een doorzichtige achterwand met daarop de verschillende meetinstrumenten. Aan de linkerzijde is het kwikreservoir en de buis bevestigd die in verbinding staat met de vloeistof aan de rechterzijde die de luchtdruk aangeeft. De luchtdruk is afleesbaar via de zwarte nummers en plaatjes van de zon, wolken en regen. Verder is de kwikbarometer voorzien van een thermometer in Celsius en Fahrenheit in het midden. Daaronder is een 'Admiraal Fitzroy' stormglas gemonteerd. In het stormglas zit kampfer wat zorgt voor kristalvorming onder invloed van de luchtdruk. Aan de bovenzijde is een hygrometer zichtbaar die de luchtvochtigheid in de betreffende ruimte meet. Al met al een praktisch en hoogwaardig afgewerkt instrument die zeker tot zijn recht komt aan de wand in de woonkamer. De vloeistof moet bijgevuld worden. In verband de buisjes vloeistof het het een absolute aanrader om hem af te halen. Hoogte 102cm. Breed 18cm. Dikte 2 cm.

Nr. 11373955

Verkocht
Huygens contrabarometer door Roselli

Huygens contrabarometer door Roselli

Een moderne RVS kwikbarometer, ook wel contrabarometer genoemd, van het merk Roselli.
De strakke rechthoekige barometer is voorzien van een doorzichtige achterwand met daarop de verschillende meetinstrumenten.
Aan de linkerzijde is het kwikreservoir en de buis bevestigd die in verbinding staat met de vloeistof aan de rechterzijde die de luchtdruk aangeeft.
De luchtdruk is afleesbaar via de zwarte nummers en plaatjes van de zon, wolken en regen.
Verder is de kwikbarometer voorzien van een thermometer in Celsius en Fahrenheit in het midden. Daaronder is een 'Admiraal Fitzroy' stormglas gemonteerd.
In het stormglas zit kampfer wat zorgt voor kristalvorming onder invloed van de luchtdruk. Aan de bovenzijde is een hygrometer zichtbaar die de luchtvochtigheid in de betreffende ruimte meet.
Al met al een praktisch en hoogwaardig afgewerkt instrument die zeker tot zijn recht komt aan de wand in de woonkamer.
De vloeistof moet bijgevuld worden.
In verband de buisjes vloeistof het het een absolute aanrader om hem af te halen.

Hoogte 102cm.
Breed 18cm.
Dikte 2 cm.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object