Nr. 10147275

Niet meer beschikbaar
Alfa-Romeo - GT Junior replica GTAM - 1970
Bieden gesloten
371 weken geleden

Alfa-Romeo - GT Junior replica GTAM - 1970

De Alfa Romeo Giulia GTA ("Gran Turismo Alleggerita", grand verlichte toerisme) werd gepresenteerd op de auto show in Amsterdam op 18 februari, 1965. De GTA-versie van deze serie weegt 745 kg in vergelijking met de 950 kg van de Giulia Sprint GT als gevolg van de verlichting van de carrosseriedelen, de vervanging van de ramen met plexiglas en de invoering van schuiframen, alsmede de verwijdering van de bumpers en zittingen. De diepgaande wijzigingen hebben ook invloed op de motor en de invoering van een nieuwe achtervering die het centrum van de zwaartekracht verlaagt. Dit model won gemakkelijk in de categorie toen het voor het eerst deel nam aan de Trento-Bondone-klimmer van 1965 en accumuleerde podia met talloze overwinningen in de daaropvolgende jaren. Het voertuig in de aanbieding is de Guilia GT 1300 junior ook bekend onder de naam Bertone "brievenbus" coupe als gevolg van de zeer karakteristieke voorkant. Het voertuig heeft een standaard Franse registratie en geldige APK. Dit is een model uit 1970 die volledig is hersteld en professioneel voorbereid in de geest van het legendarische oorspronkelijke model. De kilometerstand bedraagt 94.819 km en het voertuig wordt gepresenteerd in de typische rode kleur. De originele motor gaf zijn plek tijdens de voorbereiding aan een krachtiger blok van 1962cm 3 (serienummer AR00512 * S11586 *) uitgerust met Weber 40. Het voertuig heeft de 5-speed versnellingsbak en de oorspronkelijke brug behouden. Het volledige remsysteem is nieuw (rem booster, ontvanger, slangen, remblokken en schijven), en het voertuig is uitgerust met geventileerde rem schilden met bescherming. De vier schokdempers zijn nieuw en het voertuig heeft een verlichte achtervering die trouw is aan het origineel. De accu en de brandstofpomp bevinden zich aan de achterkant. Het voertuig heeft een uitlaatpijp die trouw is aan het originele model. Het voertuig heeft een complete professionele restauratie ondergaan van het chassis. Het niveau van de presentatie is hoog met een prachtige poly-glans lak. Dit model is omgetoverd tot een GTAM met verlichte motor cover en boot deksel, aluminium deurpanelen, geklonken dak. De trouw aan de oorspronkelijke Makrolon zijramen zijn aangepast om horizontaal te glijden. Hetzelfde geldt voor de echte GTAM deurkrukken en de breed polyester GTAM achterste wielkasten die perfect passen op de carrosserie. Het interieur is klaar voor het racen met nieuwe zittingen en harnassen, 6-punt geboute boog, circuit breaker (interieur & exterieur) en brandblusser. Het voertuig is uitgerust met 4 GTAM velgen met nieuwe banden. De verkoop omvat ook een groot aantal originele stukken zoals de 2 L motor brug met zelfsluitende voorassen, remschijven en de originele bumpers. Het voertuig kan worden bekeken en opgehaald tussen Limoges en Brive la Gaillarde in Frankrijk.

Nr. 10147275

Niet meer beschikbaar
Alfa-Romeo - GT Junior replica GTAM - 1970

Alfa-Romeo - GT Junior replica GTAM - 1970

De Alfa Romeo Giulia GTA ("Gran Turismo Alleggerita", grand verlichte toerisme) werd gepresenteerd op de auto show in Amsterdam op 18 februari, 1965. De GTA-versie van deze serie weegt 745 kg in vergelijking met de 950 kg van de Giulia Sprint GT als gevolg van de verlichting van de carrosseriedelen, de vervanging van de ramen met plexiglas en de invoering van schuiframen, alsmede de verwijdering van de bumpers en zittingen. De diepgaande wijzigingen hebben ook invloed op de motor en de invoering van een nieuwe achtervering die het centrum van de zwaartekracht verlaagt. Dit model won gemakkelijk in de categorie toen het voor het eerst deel nam aan de Trento-Bondone-klimmer van 1965 en accumuleerde podia met talloze overwinningen in de daaropvolgende jaren.

Het voertuig in de aanbieding is de Guilia GT 1300 junior ook bekend onder de naam Bertone "brievenbus" coupe als gevolg van de zeer karakteristieke voorkant. Het voertuig heeft een standaard Franse registratie en geldige APK. Dit is een model uit 1970 die volledig is hersteld en professioneel voorbereid in de geest van het legendarische oorspronkelijke model. De kilometerstand bedraagt 94.819 km en het voertuig wordt gepresenteerd in de typische rode kleur.

De originele motor gaf zijn plek tijdens de voorbereiding aan een krachtiger blok van 1962cm 3 (serienummer AR00512 * S11586 *) uitgerust met Weber 40. Het voertuig heeft de 5-speed versnellingsbak en de oorspronkelijke brug behouden. Het volledige remsysteem is nieuw (rem booster, ontvanger, slangen, remblokken en schijven), en het voertuig is uitgerust met geventileerde rem schilden met bescherming. De vier schokdempers zijn nieuw en het voertuig heeft een verlichte achtervering die trouw is aan het origineel. De accu en de brandstofpomp bevinden zich aan de achterkant. Het voertuig heeft een uitlaatpijp die trouw is aan het originele model.

Het voertuig heeft een complete professionele restauratie ondergaan van het chassis. Het niveau van de presentatie is hoog met een prachtige poly-glans lak. Dit model is omgetoverd tot een GTAM met verlichte motor cover en boot deksel, aluminium deurpanelen, geklonken dak. De trouw aan de oorspronkelijke Makrolon zijramen zijn aangepast om horizontaal te glijden. Hetzelfde geldt voor de echte GTAM deurkrukken en de breed polyester GTAM achterste wielkasten die perfect passen op de carrosserie.
Het interieur is klaar voor het racen met nieuwe zittingen en harnassen, 6-punt geboute boog, circuit breaker (interieur & exterieur) en brandblusser.
Het voertuig is uitgerust met 4 GTAM velgen met nieuwe banden.
De verkoop omvat ook een groot aantal originele stukken zoals de 2 L motor brug met zelfsluitende voorassen, remschijven en de originele bumpers.

Het voertuig kan worden bekeken en opgehaald tussen Limoges en Brive la Gaillarde in Frankrijk.

Stel een zoekopdracht in
Stel een zoekopdracht in om een melding te ontvangen wanneer er nieuwe resultaten zijn.

Dit object was te vinden in

                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    
                                        
                                                                                                    
                    

Zo koop je op Catawiki

Meer informatie over onze Kopersbescherming

      1. Ontdek iets bijzonders

      Verken duizenden bijzondere objecten die door experts zijn geselecteerd. Bekijk de foto's, de details en de geschatte waarde van elk bijzonder object. 

      2. Plaats het hoogste bod

      Vind iets waar je van houdt en plaats het hoogste bod. Je kunt de veiling volgen tot het einde of je kunt ons systeem voor je laten bieden. Het enige dat je hoeft te doen, is het maximale bedrag instellen dat je wilt betalen. 

      3. Veilig betalen

      Betaal voor je bijzondere object en we houden de betaling veilig totdat je nieuwe aanwinst veilig is bezorgd. We gebruiken een vertrouwd betalingssysteem om alle transacties af te handelen. 

Wil je iets vergelijkbaars verkopen?

Of je nu nieuw bent met online veilingen of professioneel verkoopt, wij kunnen je helpen meer te verdienen met je bijzondere objecten.

Verkoop je object