Alle veilingen

Openingstijden klantenservice

Of bel het internationale nummer +31 85 8881 501. Voor het internationale telefoonnummer gelden de tarieven van uw telecom provider.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op Help

Reserve price

Kavels met een hoge verwachte opbrengst kunnen zijn voorzien van een reserve price. Een reserve price is de niet zichtbare minimumprijs waarvoor een aanbieder zijn kavel wil verkopen. Als de veiling eindigt en de reserve price is niet geboden, dan is het kavel niet verkocht.

Hoe werkt het voor kopers

Indien u een bod plaatst op een kavel met een reserve price, en het bod ligt onder de reserve price dan krijgt u hier direct een melding over. Uw bod is te zien in de biedhistorie.

Plaatst u een autobod dat hoger is dan de reserve price, dan zal automatisch de eerste bieding de reserve price zijn.

Plaatst u een autobod lager dan de reserve price dan wordt direct het autobod geboden en zal deze te zien zijn in de biedhistorie.

Als de veiling eindigt en de reserve price is niet geboden, dan is het kavel niet verkocht.

Hoe werkt het voor verkopers

  1. Op het moment dat u een kavel aanbiedt met een hoge verwachte opbrengst dan krijgt u de optie om het kavel aan te bieden met een reserve price.

  2. Als u voor een reserve price kiest, dan moet u de absolute minimum prijs invullen waarvoor u het item wilt verkopen. Onze veilingmeesters beoordelen of deze prijs realistisch is en moeten deze prijs goedkeuren.

  3. Indien de veilingmeester akkoord is met uw reserve price voert hij een minimale en maximale prijsindicatie in waartussen hij de opbrengst verwacht. Deze schatting wordt bij het kavel vermeld. Bij het kavel vermelde schattingen zijn niet meer dan een ruwe indicatie en bieden geen garantie voor de werkelijke waarde.

Delen

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store

Schrijf u in voor de Catawiki-nieuwsbrief

Blijf gemakkelijk op de hoogte van het laatste nieuws over onze veiling en meer.

Afmelden voor de nieuwsbrief is altijd mogelijk

Bedankt, u bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief!