Minimumprijs

Kavels met een hoge verwachte opbrengst kunnen voorzien zijn van een minimumprijs. Dit is een onzichtbare prijs die een verkoper in overleg met onze experts kan instellen. Als de veiling eindigt en de minimumprijs is nog niet geboden, dan wordt het kavel niet verkocht.

Hoe werkt het voor kopers

Als u een bod plaatst op een kavel met een minimumprijs, en het bod ligt onder de minimumprijs, dan ontvangt u hierover direct een melding. Uw bod is te zien in de biedgeschiedenis.

Als u een automatisch bod plaatst dat hoger is dan de minimumprijs, dan zal het eerste bod gelijk zijn aan de minimumprijs.

Als u een automatisch bod plaatst dat lager is dan de minimumprijs, dan wordt het automatische bod direct geboden. Deze zal te zien zijn in de biedgeschiedenis.

Als de minimumprijs voor het einde van de veiling niet is gehaald, dan wordt het kavel niet verkocht.

Hoe werkt het voor verkopers

  1. Op het moment dat u een kavel aanbiedt met een hoge verwachte opbrengst, krijgt u de optie om het kavel aan te bieden met een minimumprijs.

  2. Als u voor een minimumprijs kiest, dan moet u de absolute minimumprijs invullen. Onze experts beoordelen of deze prijs realistisch is en moeten deze prijs goedkeuren.

  3. Indien de expert akkoord is met uw minimumprijs, voert hij een minimale en maximale verwachte opbrengst in. Deze schatting wordt bij het kavel vermeld. Bij het kavel vermelde schattingen zijn niet meer dan een ruwe indicatie en bieden geen garantie voor de werkelijke waarde.

Delen

Download de Catawiki Veiling App

Download in de App Store Download in de App Store