Cookiebeleid

Laatst bijgewerkt op: 23/11/2020

Bij Catawiki maken we op onze website en in onze app op verschillende manieren gebruik van cookies en andere trackingtechnologie. Daarom vinden wij het belangrijk om u uit te leggen wat cookies zijn en waarom we ze gebruiken. We hebben hieronder alle details op een rij gezet, dus we raden u aan om ons beleid zorgvuldig door te lezen om een beter begrip te krijgen van hoe we cookies gebruiken en wat uw opties zijn.

We waarderen je privacy, dus we verzamelen en verwerken persoonlijke gegevens altijd in overeenstemming met het Privacybeleid van Catawiki. De definities voor alle met een hoofdletter geschreven termen vind je in onze Gebruiksvoorwaarden.

Wat zijn cookies?

Een cookie is een kleine hoeveelheid data die in de browser van je computer of mobiele apparaat wordt opgeslagen. Cookies gebruiken verschillende methoden om gegevens te plaatsen op of gegevens te lezen van apparaten van gebruikers, zoals je computer, laptop, tablet of smartphone. Dit helpt ons je apparaat te herkennen of je voorkeuren op te slaan. De bekendste cookies zijn kleine (tekst)bestanden die opgeslagen worden op apparaten en in een later stadium opnieuw kunnen worden geïdentificeerd. We gebruiken ook andere trackingtechnieken, zoals javascript, webbakens (tags) (kleine blokjes code die op een webpagina, app of advertentie zijn geïnstalleerd en bepaalde informatie over het apparaat en de browser die u gebruikt kunnen ophalen), of device fingerprinting, mobiele identifiers en tracking-URL's. We verwijzen naar al deze technologieën als 'cookies' in dit Cookiebeleid.

Hoe lang blijven de cookies van Catawiki actief?

De cookies die we gebruiken variëren in levensduur. Een 'sessiecookie' verloopt wanneer je je browser sluit, terwijl een 'permanente cookie' voor een langere periode op je apparaat blijft staan. Zie ons cookie-overzicht voor de specifieke looptijden.

Welke cookies gebruiken wij?

We gebruiken onze cookies voor verschillende doeleinden, zoals hieronder gespecificeerd. Bekijk ons cookie-overzicht om te zien welke cookies we gebruiken.

Functionele cookies. Functionele cookies zijn cookies die nodig zijn om ons online verkoopplatform goed te laten functioneren. Deze cookies helpen ons onze diensten te leveren op basis van uw voorkeuren, zodat u een betere Catawiki-ervaring krijgt. Er is bijvoorbeeld een cookie die ervoor zorgt dat u ingelogd blijft. Dit betekent dat u niet steeds hoeft in te loggen telkens wanneer u naar een nieuwe pagina gaat. Deze cookies helpen ons ook te onthouden hoe u bepaalde functies gebruikt (bijvoorbeeld kavels die u als favoriet heeft gemarkeerd) en accountinstellingen (bijvoorbeeld taal- of beeldscherminstellingen). We hebben geen toestemming nodig om deze cookies te plaatsen wanneer u ons online verkoopplatform bezoekt of relevante functies gebruikt. Deze cookies verzamelen echter geen identificatiegegevens.

Analytics en onderzoekscookies. Deze cookies leggen vast hoe je Catawiki gebruikt. We gebruiken de informatie van deze cookies om het gebruik van ons Online Verkoopplatform te analyseren en te bepalen wat de oorzaak is van fouten. In het algemeen worden analytics en onderzoekscookies gebruikt om:

• Het aantal gebruikers op ons Online Verkoopplatform bij te houden
  • De tijd bij te houden die je op ons Online Verkoopplatform besteedt
  • De volgorde bij te houden waarin je verschillende webpagina's bekijkt
  • Te bepalen welke onderdelen van ons Online Verkoopplatform verbeterd kunnen worden
  • Je feedback-enquêtes te tonen
  • Te beoordelen welk type gebruiker je bent

Marketing en social media cookies. We gebruiken marketing cookies om te begrijpen wat je leuk vindt en hoe je je gedraagt op ons online verkoopplatform. We volgen je gedrag zodat we een idee kunnen krijgen van je voorkeuren, de ID's van de veilingen waarop je klikt kunnen opslaan en je kavels kunnen laten zien die overeenkomen met je interesses. Derde partijen plaatsen ook marketing cookies op Catawiki. Dit helpt hen om je op maat gemaakte advertenties op websites van derden te laten zien, op basis van je gedrag op ons online verkoopplatform. In ons cookie-overzicht hieronder vind je de derde partijen die marketing cookies plaatsen wanneer je Catawiki bezoekt.

Bovendien houden marketing cookies bij welke advertenties je al hebt gezien, om ervoor te zorgen dat je niet steeds dezelfde advertenties te zien krijgt. Ze controleren ook of je op een advertentie hebt geklikt. Catawiki en derde partijen gebruiken cookies voor sociale media en ons Online Verkoopplatform kan plug-ins van derde partijen integreren (zoals een Facebook "Vind ik leuk" -knop).

Je kunt je altijd afmelden voor deze cookies via onderstaande instellingen. Als je analyse-, onderzoeks- of marketingcookies van andere dan van Catawiki wilt verwijderen, kun je dit doen in je browserinstellingen. Als je marketingcookies uitschakelt, zie je mogelijk nog steeds online advertenties, maar de advertenties die je te zien krijgt, zijn niet afgestemd op je interesses. Omdat functionele cookies nodig zijn om ons Online Verkoopplatform te laten werken, zijn ze ingesteld op ""altijd actief"" en kunnen deze niet worden uitgeschakeld.

Je voorkeuren worden opgeslagen per Catawiki-domein. Het uitschakelen van cookies op één domein (bijvoorbeeld catawiki.com) betekent niet automatisch dat ze ook zijn uitgeschakeld voor onze andere domeinen.

Hoe kun je het gebruik van cookies controleren?

Je browserinstellingen. Je kunt je cookie-instellingen beheren en cookies verwijderen die zijn opgenomen in de browser die je gebruikt. Houd er rekening mee dat de instellingen voor elke browser afzonderlijk moeten worden aangepast op elk apparaat dat je gebruikt. Houd er rekening mee dat onze first-party cookies een belangrijke rol spelen in onze diensten. Besluit je deze niet te accepteren, dan kan dit van invloed zijn op de beschikbaarheid en functionaliteit van sommige functies die ons Online Verkoopplatform aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk maken (bijvoorbeeld als je deze cookies uitschakelt, moet je wellicht bij elk bezoek opnieuw inloggen). Volg de instructies van je browser over het accepteren, verwijderen of weigeren van cookies:

Chrome Safari Firefox Edge

Cookies van derden. Om cookies van derden te beheren, kun je de websites http://www.networkadvertising.org/ of http://www.youronlinechoices.com/ bezoeken. Met deze websites kun je cookies van specifieke derde partijen blokkeren. Je kunt ook websites van derden bezoeken om de instellingen van cookies van elke specifieke derde partij te begrijpen en te beheren. In ons cookie-overzicht vind je een link naar deze websites van derden.

De Catawiki-app

Je kunt ons online verkoopplatform ook via onze app gebruiken. Download de Catawiki-app in de Apple App Store of de Google Play Store. We gebruiken methoden die vergelijkbaar zijn met cookies en diensten van derden om we een goed beeld te hebben van hoe onze gebruikers onze app gebruiken en om ervoor te zorgen dat onze app veilig blijft. We gebruiken bijvoorbeeld Fabric om bugs en fouten op te sporen. We gebruiken ook de diensten van Selligent en Firebase om je pushmeldingen te sturen. Deze meldingen zijn heel belangrijk, (ze kunnen je bijvoorbeeld op de hoogte houden over een veiling waarin je geïnteresseerd bent). Je kunt je instellingen voor pushmeldingen in onze app wijzigen.

Kan dit Cookiebeleid worden gewijzigd?

We kunnen dit Cookiebeleid aanpassen of aanvullen. We streven ernaar om onze cookie-informatie up-to-date te houden, maar houd er rekening mee dat cookie-overzichten altijd slechts momentopnames zijn. Vanwege de voortdurende innovatie van ons Online Verkoopplatform en het feit dat internet en de verschillende betrokken partijen voortdurend veranderen, is het mogelijk dat de informatie in dit Cookiebeleid niet volledig up-to-date is.

Contact

Voor vragen over dit Cookiebeleid en het gebruik van cookies op ons online verkoopplatform, kun je altijd contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar privacy@catawiki.com.