×

Catawiki StripveilingenStripveiling (Frans)

Rik Lok

Veilingmeester Rik Lok

Stuur bericht

Rik Lok

Veilingmeester Strips

Rik Lok

Als kind wist ik al heel snel het verschil tussen eerste drukken, herdrukken en speciale uitgaven.

  • 30 jaar ervaring
  • Was inkoper en taxateur voor stripspeciaalzaak
  • Deed diverse onderzoeken naar strips

Rik Lok is van jongs af aan al stripverzamelaar en leerde naar eigen zeggen pas echt goed lezen door strips te verslinden. Hij leerde al heel vroeg het verschil tussen eerste drukken, herdrukken en speciale uitgaven. Dát vond hij echt interessant en zo is hij aan het ruilen en verkopen geslagen om zijn verzameling uit te breiden en te verbeteren. Ondertussen werd hem ook gevraagd om strips te taxeren en in te kopen voor een strip speciaalzaak. Daarnaast schreef hij in diverse publicaties over zijn striponderzoek. Ondertussen zag hij zijn kennis en netwerk flink groeien.

En zo is Rik Lok als veilingmeester bij Catawiki beland. Met zijn kennis en ervaring kan hij stripboeken razendsnel beoordelen. Is het een speciale druk, uit welk jaar komt het precies en…wat is het waard? Daarbij raadpleegt hij regelmatig zijn uitgebreide verzameling catalogi en ordners met advertenties van de jaren ’30 tot ’80 om alles tot op de bodem uit te zoeken.

Louis Girard

Veilingmeester Louis Girard

Stuur bericht

Louis Girard

Veilingmeester Strips

Louis Girard

Kunst en literatuur komen samen in stripboeken.

  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Fanatiek verzamelaar speciale edities
  • Expert op gebied van de Franse strips
  • Uitgebreid netwerk

Louis Girards vader verzamelde stripboeken en zoals dat vaker gebeurt, werd ook zijn zoon gegrepen door deze passie. Samen trokken ze eropuit naar beurzen, veilingen en speciaalzaken, door heel Europa. Toen Louis Girard zijn eigen verzameling begon, zette hij dit door en hij begon zich te specialiseren in eerste drukken en speciale uitgaves. Zijn belangrijkste stuk is de eerste editie van Blueberry, met bijzondere tekeningen van Jean Giraud die kort daarna overleed. Dankzij zijn passie voor zeldzame strips, staat Louis Girard inmiddels goed bekend bij de belangrijke striphandelaren in Parijs, waar hij regelmatig op de koffie komt.

Die contacten zet Louis Girard graag in voor Catawiki, om ook vanuit Frankrijk steeds meer mooie kavels los te krijgen. Naast eerste edities is hij gespecialiseerd in Hergé en dit deel van de veiling neemt hij dan ook graag voor zijn rekening. Vooral in goede staat verkerende edities van ‘le petit Vingtième’, waar de eerste Kuifje verhalen in werden afgedrukt, neemt Louis Girard graag in zijn veiling op. Maar ook figuurtjes en originele tekeningen mogen niet ontbreken, zodat er altijd een mooie mix van verschillende stukken is om op te bieden.

Sluit vandaag vanaf 20:00 Sluit vandaag vanaf @@TIME@@ Opbrengst 25 oktober 2016

Mijn favoriete veilingkavels (Stripveiling (Frans)) / Zoekresultaten

Ga naar mijn favoriete veilingkavels om al je favoriete kavels te kunnen zien.

28

7. Jacobs, E.P. / Ted Benoit / Juillard, André / Schuiten, François / Ever Meulen - Portfolio Archives Internationales - Marque Jaune 1953-1993 - (1993)

Size 25 x 35 cm. - Mint condition - 300 ex. - signed by Ted Benoit / Juillard, André / Schuiten, François / Ever Meulen Lees verder

Feedbackscore: 99,9% (684 beoordelingen)

$ 120 € 110 £ 98
Open voor biedingen over Sluit over Kavel gesloten
Kavel sluit op: 2016/10/25 20:04:30
Gesloten