Bel gratis 0800 020 1331 (NederlandNL) / 0800 12 854 (BelgiëBE)

4 stars 8.9 / 10

Openingstijden klantenservice

U kunt gratis contact opnemen met onze Klantenservice van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur.

U vindt een antwoord op veelgestelde vragen op www.catawiki.nl/help

×

Topcollectie Stripveiling (Deel 3)

Rik Lok

Veilingmeester Rik Lok

Stuur bericht

Rik Lok

Veilingmeester Strips

Rik Lok

Als kind wist ik al heel snel het verschil tussen eerste drukken, herdrukken en speciale uitgaven.

  • 30 jaar ervaring
  • Was inkoper en taxateur voor stripspeciaalzaak
  • Deed diverse onderzoeken naar strips

Rik Lok is van jongs af aan al stripverzamelaar en leerde naar eigen zeggen pas echt goed lezen door strips te verslinden. Hij leerde al heel vroeg het verschil tussen eerste drukken, herdrukken en speciale uitgaven. Dát vond hij echt interessant en zo is hij aan het ruilen en verkopen geslagen om zijn verzameling uit te breiden en te verbeteren. Ondertussen werd hem ook gevraagd om strips te taxeren en in te kopen voor een strip speciaalzaak. Daarnaast schreef hij in diverse publicaties over zijn striponderzoek. Ondertussen zag hij zijn kennis en netwerk flink groeien.

En zo is Rik Lok als veilingmeester bij Catawiki beland. Met zijn kennis en ervaring kan hij stripboeken razendsnel beoordelen. Is het een speciale druk, uit welk jaar komt het precies en…wat is het waard? Daarbij raadpleegt hij regelmatig zijn uitgebreide verzameling catalogi en ordners met advertenties van de jaren ’30 tot ’80 om alles tot op de bodem uit te zoeken.

Dirkjan Brinks

Veilingmeester Dirkjan Brinks

Stuur bericht

Dirkjan Brinks

Veilingmeester Strips

Voor je het weet heb je een kast vol strips.

  • Mede organisator van stripbeurzen
  • Zelf verzamelaar
  • Groot netwerk opgebouwd
Dirkjan Brinks

Zoals zovelen begon Dirk Jan in zijn jeugd met het lezen van strips. Donald Duck en Suske & Wiske werden als eerste ontdekt. Toen hij in de stripwinkel eens een andere serie oppakte, is hij aan het verzamelen geslagen. In no-time stond er een kast vol strips. Zo ging hij ook naar beurzen en kreeg oog voor de meer gewilde strips, daardoor werd de handelaar in Dirk Jan wakker en in het vervolg stond hij zelf op grote beurzen en ging hij helpen bij de stand van een grote stripspeciaalzaak. Daarmee heeft hij enorm veel kennis opgedaan over de verschillende strips en de waarde die zij vertegenwoordigen. Later was hij ook betrokken bij de organisatie van stripbeurzen.

Nu staat Dirk Jan op de digitale stripbeurs Catawiki. De kavels die hij binnenkrijgt kan hij vanuit zijn ervaring snel beoordelen, waarbij hij vooral let op hoe interessant ze zijn voor de stripliefhebbers en -verzamelaars en de waarde ervan. Vooral gezochte en antiquarische stripalbums die niet meer zo makkelijk te vinden zijn én complete series zijn interessant voor de stripliefhebber en kunnen een mooi begin van een verzameling vormen.

Sluit vandaag vanaf 20:00 Sluit vandaag vanaf @@TIME@@ opbrengst 29 november 2015

Mijn favoriete veilingkavels (Topcollectie Stripveiling (Deel 3)) / Zoekresultaten

Ga naar mijn favoriete veilingkavels om al je favoriete kavels te kunnen zien.

Meer strip­veilingen

Veilingen deze week

27 november t/m 3 december

Stripveiling

Een echte verzamelaar van strips is altijd op zoek naar die ene bijzondere uitgave of complete oude jaargang. Op de stripveiling van Catawiki worden juist deze bijzondere stripboeken aangeboden. Door u nu aan te melden bij Catawiki, kunt u direct meebieden op de stripveiling. Op de stripveiling vindt u oude en nieuwe klassiekers van grote maar ook minder bekende striptekenaars. Ook eerste drukken, gebonden exemplaren, luxe uitgaven, complete stripalbums en zeer gelimiteerde oplages behoren tot het assortiment. Het aanbod bestaat uit zowel origineel Nederlands werk als uit vertaalde stripboeken en Engelstalige comics. Zelfs gesigneerde en door de tekenaar genummerde strips worden veelvuldig geveild. Regelmatig zijn er ook themaveilingen waarin specifiek het werk van één bepaalde striptekenaar wordt aangeboden. Gedurende de hele week kan er geboden worden op aanbod van andere stripverzamelaars die hun stripboeken via Catawiki verkopen. De echte kenner en verzamelaar vindt hier ongetwijfeld waar hij of zij naar op zoek is. Lees verder

Mis geen Stripveiling!

Ontvang iedere week de nieuwe kavellijst via e-mail.

Opbrengsten eerdere veilingen

Gratis stripenvelop!

Gratis stripenvelop! - Bij aankoop van een kavel van € 75,- of meer!

November: Boes

Bij aankoop van een kavel van € 75,- of meer!

Meer informatie

Catawiki Cadeaubon!

Op zoek naar een leuke en originele verrassing? Geef iemand dan de Catawiki Cadeaubon!

Op zoek naar een leuke en originele verrassing? Geef iemand dan de Catawiki Cadeaubon!

Bestel nu

Veilingen

Vul uw gegevens aan
, u kunt nog niet meebieden op onze veilingen.

Geblokkeerd

Uw account is geblokkeerd voor het plaatsen van biedingen, omdat u een achterstand in betalingen heeft.

Na betaling kunt u direct weer bieden. Let op: indien u kiest voor een handmatige overboeking kan het 2 dagen duren voordat uw account weer geactiveerd wordt. Wij raden u aan om een directe betaalmethode te gebruiken.

Klik hier om te betalen