×

Catawiki MuntenveilingenMuntenveiling (goud)

Ruud de Jong

Veilingmeester Ruud de Jong

Stuur bericht

Ruud de Jong

Veilingmeester Munten

Iedere munt vertelt zijn eigen verhaal en is een tastbaar stuk geschiedenis.

  • Historicus
  • Jarenlange ervaring als verzamelaar
  • Lid van Koninklijk Nederlands Genootschap voor Munt- en Penningkunde
Ruud de Jong

Enthousiast gemaakt door de muntenverzameling van zijn grootvader, is Ruud de Jong al 20 jaar verzamelaar. Als historicus en numismaat wordt hij geboeid door het eigen verhaal dat iedere munt over het verleden vertelt. Daarmee wordt een munt een tastbaar stukje geschiedenis. Hij interesseert zich vooral voor munten uit de provinciale tijd en Nederlandse koninkrijksmunten.

Bij het beoordelen van de kavels komt Ruud de Jongs kennis van munten en geschiedenis samen. Die kennis is voor hem een belangrijke bron omdat vroeger elke provincie en zelfs grote steden vaak hun eigen munten sloegen en er dus een grote verscheidenheid aan munten in omloop was. De kavels worden dan ook met oog voor detail behandeld. Samen met zijn collega’s streeft Ruud ernaar om elke week mooie veilingen te creëren met een breed aanbod van interessante munten.

Jacopo Corsi

Veilingmeester Jacopo Corsi

Stuur bericht

Jacopo Corsi

Veilingmeester Munten

Jacopo Corsi

Munten zijn meer dan woordeloze objecten, ze vertellen waardevolle verhalen over onze historie.

  • Fanatiek verzamelaar
  • Mastergraad archeologie
  • Lid van Società Numismatica Italiana
  • Groot netwerk

Jacopo begon al op jonge leeftijd met het verzamelen van munten, nadat hij de eerste kreeg toegestopt van zijn opa. Al snel werd hij gegrepen door de rijke munthistorie van Italië. Een passie die nooit meer weg is gegaan. Vandaar ook dat hij archeologie is gaan studeren, waarbij hij diverse opgravingen heeft georganiseerd en een brede kennis van de Italiaanse oudheid heeft opgedaan. Nadat hij zijn PhD. heeft behaald, is Jacopo Corsi nog even blijven werken bij de universiteit, maar al snel besloot hij zijn ware passie te volgen en met munten te gaan werken.

Die kans kreeg Jacopo Corsi bij Catawiki. Hij vindt het heerlijk om te werken als veilingmeester en daarbij de hele dag met munten bezig te zijn. Het is voor hem dan ook een waar voorrecht om alle aangeboden munten uitgebreid te bestuderen. Daarbij let hij vooral goed op de kwaliteit van de foto’s. Natuurlijk om de munt goed te kunnen beoordelen, maar ook om deze mooi te kunnen presenteren op Catawiki. Jacopo Corsi hoopt op die manier -en door zijn grote netwerk aan te spreken- steeds meer van zijn landgenoten enthousiast te maken voor Catawiki.

Sluit vandaag vanaf 14:00 Sluit vandaag vanaf @@TIME@@ Opbrengst 24 juli 2016

Mijn favoriete veilingkavels (Muntenveiling (goud)) / Zoekresultaten

Ga naar mijn favoriete veilingkavels om al je favoriete kavels te kunnen zien.

Veilingen deze week

22 t/m 28 juli

Zondag 31 juli

Maandag 1 augustus

Dinsdag 2 augustus

Woensdag 3 augustus

Vrijdag 5 augustus

Zondag 4 september

Zondag 30 oktober

Muntenveiling (goud)

Wilt u graag meer verbazingwekkende gouden munten toevoegen aan uw album? De wekelijkse gouden muntveiling van Catawiki heeft speciale objecten voor elk type collectie. Alle munten hebben een verscheidenheid van ingewikkelde ontwerpen en komen uit alle hoeken van de wereld. Ontdek munten van de huidige en afgelopen eeuwen, die teruggaan tot aan het begin van de jaren 1400. Elk object in de veiling bevat een beschrijving en een reeks afbeeldingen om elke munt in detail te laten zien. Wilt u graag uw gouden munten verkopen? Ons verkoopproces is veilig en eenvoudig met de begeleiding van onze professionele veilingmeesters. Meld u vandaag aan op onze website - kopen en verkopen op een veiling is nog nooit zo snel en eenvoudig geweest!

Mis geen Muntenveiling (goud)!

Ontvang iedere week de nieuwe kavellijst via e-mail.

Opbrengsten eerdere veilingen

We are hiring
coin experts!
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

Geblokkeerd

Uw account is geblokkeerd voor het plaatsen van biedingen, omdat u een achterstand in betalingen heeft.

Na betaling kunt u direct weer bieden. Let op: indien u kiest voor een handmatige overboeking kan het 2 dagen duren voordat uw account weer geactiveerd wordt. Wij raden u aan om een directe betaalmethode te gebruiken.

Klik hier om te betalen

Wilt u nooit meer speciale objecten missen?

Catawiki veilt wekelijks 30.000 speciale objecten. Vul uw e-mailadres in en we houden u gratis op de hoogte van de speciale objecten en interessante acties en kortingen.

Nee, ik ben niet geïnteresseerd in speciale objecten en kortingen